Expositie Oosterse kunst tijdens speciale kunstdag

Stichting Gouden Generatie organiseert op 7 februari een speciale kunstdag voor liefhebbers van de schone kunsten. De kunstdag, waar beoefenaars van verschillende disciplines hun kunststukken zullen vertonen, is vrij toegankelijk voor publiek.

Aanvang
Kunstliefhebbers kunnen zich melden vanaf 13.00 uur melden in het gebouw van Stichting Gouden Generatie aan de Smyrnastraat 4 in Deventer. De expositie duurt tot en met 17.00 uur.

Schone kunsten
De schone kunsten die zullen worden tentoongesteld zijn onder andere kalligrafie (schoonschrift), boekverluchting (miniatuurkunst) en marmeren – een techniek voor het schilderen van patronen van waterverf.

Rietfluit
Ook kunnen bezoekers tijdens de kunstdag vertier vinden in het optreden van diverse rietfluitspelers. De rietfluit (of: ney) bestaat uit een holle rietstengel en is één van de oudste nog bespeelde instrumenten in de wereld. Het instrument, dat tegenwoordig in modernere uitvoering wordt vervaardigd, speelt nog altijd een voorname rol in de Turkse en Oosterse muziekcultuur.