Samen Koken Iftar

Het leek ons een leuk idee om ook een keer een iftar maaltijd te benuttigen met onze maandelijkse ‘samen koken groep’. Op 21 juni was het dan zo ver, op een van de laatste dagen van de Ramadan kwamen we met ruim 20 personen bij een. Maar dit keer pakten we het net even anders aan.  We begonnen namelijk met een presentatie over de maand Ramadan en stichting de Gouden Generatie. Hierbij werd het contact met de medemens erg benadrukt, dit betekent elkaar de hand toe reiken, elkaar leren kennen, ideeën uitwisselen en respect hebben voor al het bestaan. Na dit theoretische gedeelte van het verhaal schakelden we snel om naar de praktijk. Het eten kon beginnen en alle hieraan voorafgaande woorden werden uitgeoefend. Zo zag je heel duidelijk wat voor positief effect ontmoetingen kunnen hebben. Dit geldt des temeer als er lekker eten op tafel is.