Samen Koken

Elke maand organiseert Stichting de Gouden Generatie een avond genaamd  ‘Samen Koken’.  Bij iedere editie kookt een groep Deventenaren van verschillende afkomst en religies gezamenlijk een maaltijd. Bij samen koken wordt de nadruk gelegd op verbinding. Verbinding van buurtgenoten onderling en van verbinding tussen verschillende culturen.

Na eerdere succesvolle edities met uiteenlopende chefs en gerechten werd op woensdag

9 november gezamenlijk een driegangenmenu bereidt. Onderling werden groepjes gemaakt, waarbij iedere groep haar eigen gerecht heeft gemaakt.

Tijdens het klaarmaken van de gerechten zat de sfeer er al goed in. Nadat iedereen zijn/haar gerecht af had kon aan tafel worden gegaan. Er ontstonden leuke gesprekken en het was duidelijk merkbaar dat verschillende culture achtergronden geen enkele belemmering hoeven te vormen om gezamenlijk een geslaagde avond te kunnen hebben. En dit is juist de bedoeling van deze avonden. Door samen te eten en te koken realiseren we verbindingen, gemeenschapszin en saamhorigheid.  Nadat iedereen zijn/haar eten op had werd de avond afgesloten onder het genot van Turkse thee en speelden enkelen nog een potje tafeltennis. Ook deze editie van Samen Koken’ was er weer één om met veel plezier op terug te kijken!