Dag van Asoera

Op zondag 30 oktober 2016 was het weer tijd voor de jaarlijkse boottocht ter gelegenheid van de dag van Asoera. Meer dan 60 mensen werden bij Zalencentrum “De Nieuwe Aanleg” in  Almen verwelkomd. Eerder deze dag hadden vrijwilligers zich al bij de boot verzameld om de laatste hand te leggen aan de voorbereidingen voor het programma van die dag. Zij hadden onder andere gezorgd voor een gastspreker en een toetje. Asjoere (Noach’s pudding) is de naam die gegeven is aan dit gerecht.

Rond 14.00 uur vertrok de rondvaartboot, waarna de kapitein ons meenam naar de mooiste plekjes in de omgeving, waar men kon genieten van de rustieke omgeving. De boot voer via Almen  richting Lochem. Onder de deelnemers aan de boottocht zaten mensen van verschillende afkomst, cultuur en religies die gezamenlijk genoten van de prachtige natuur.

Tijdens de boottocht kwam gastspreker Alper Alasag van Platform INS aan het woord. Platform INS is een organisatie met als doel de burgerschapszin, maatschappelijke participatie, solidariteit en respect voor diversiteit in de Nederlandse samenleving te bevorderen. De heer Alasag heeft voor een aandachtig publiek verteld over het belang van de dag van Asoere en wat deze dag voor mensheid betekent. Daarna werd de pudding geserveerd welke traditie getrouw wordt genuttigd tijdens de dag van Asoera. Na ongeveer 2 uren varen meerde de boot weer aan op haar bestemming en kon iedereen aan wal. Het wat  voor iedereen een leerzame en zeer geslaagde dag!