Vrijetijdsmarkt Deventer

Zaterdag 3 september vond de 10e editie van de vrijetijdsmarkt plaats bij de grote kerk in Deventer. De Vrijetijdsmarkt heeft een bonte stoet standhouders naar de Lebuïnuskerk getrokken. Stichting de gouden generatie was één van deze deelnemers.

De vrijetijdsmarkt, die jaarlijks plaatsvind op de eerste zaterdag in september, wordt, met steun van de gemeente, georganiseerd door de Bibliotheek Deventer, Sportbedrijf Deventer, de Vrijwilligerscentrale Deventer en Bureau Kunstcircuit. De Vrijetijdsmarkt is bedoeld voor Deventer instellingen en verenigingen op het gebied van sport, recreatie, milieu, educatie, zorg, welzijn, kunst en cultuur, die hun (cursus-) aanbod voor komend seizoen willen presenteren en voor organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers.

Naast infostands waar het publiek zich kan informeren over cursussen, verenigingen en het aanbod van diverse instellingen, zijn er ook verschillende presentaties, workshops en demonstraties met het doel om mensen te interesseren om hun talent in te zetten voor de verschillende soorten vrijwilligerswerk. Ook was er op deze dag voor Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s), stichtingen en andere organisaties gelegenheid  zich aan elkaar voor te stellen en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

De stand van de Gouden Generatie trok veel bekijks en verschillende Drentenaren waren geïnteresseerd in de culture programma´s die wij de komende tijden zullen aanbieden. Een aantal van hen heeft aangegeven volgend jaar te willen deelnemen aan onze programma´s, zoals samen koken, excursies of met elkaar in dialoog gaan over maatschappelijke thema´s.  het was voor iedereen een zeer geslaagde, leerzame en informatieve dag