Bayram Festijn

‘De volwassenen zijn de stenen, de kinderen het cement.’ Daarom hebben wij op zondag 10 juli als Gouden Generatie speciaal voor de kinderen de Bayram Festijn georganiseerd. Mede door het prachtige weer hebben vele kinderen genoten van diverse activiteiten die onze vrijwilligers hebben voorbereid en begeleid. Een leuke bijkomstigheid was dat ook de iets ouderen onder ons even kind konden zijn.

We hadden ook speciale gasten, namelijk een aantal vluchtelingen. We kennen allemaal de slogan: ‘Je kunt een kind wel uit de oorlog halen, maar hoe haal je een oorlog uit een kind?’. Vandaag is het ons toch gelukt om deze kinderen voor een paar uurtjes de oorlog te kunnen vergeten. Dit geeft ons weer enorm veel energie!

Met de Bayram Festijn hadden we ook een tekenwedstrijd met als thema de ramadan, broederschap en liefde. Zoveel mooie tekeningen wat het moeilijk maakte om een top 3 uit te kiezen.