Dialoog Iftar

De Ramadan (de vastenmaand voor moslims) is in de afgelopen jaren een steeds bekender fenomeen geworden in onze samenleving waarin moslims het initiatief nemen om mensen met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek te laten gaan en elkaar beter te leren kennen. Dit allemaal onder het genot van een heerlijke iftar-maaltijd.

Stichting Gouden Generatie wendde ook dit jaar de Ramadan aan om haar gasten uit te nodigen voor een iftar-maaltijd.

In Nederland wordt de iftar door verschillende organisaties gebruikt om moslims en niet-moslims samen te brengen en in gemêleerde gezelschap een avondmaaltijd te nuttigen. Stichting Gouden Generatie heeft sinds haar oprichting in het jaar 1995, meerdere iftar bijeenkomsten georganiseerd, de bezoekers aantallen varieerde van kleine aantallen tot enkele honderden gasten. Bij de bijeenkomsten zetten vele actieve vrijwilligers zich in en zijn de maaltijd bijeenkomsten kostenloos.

Het doel is meestal om op ongedwongen wijze sociale samenhang te bevorderen. Onder het genot van culinaire hoogstandjes worden vele contacten gelegd en zinnige gesprekken gevoerd. Onderlinge contact, saamhorigheid, tolerantie, respect en wederzijds begrip voor een andere cultuur is vaak het resultaat.

Wij danken alle aanwezigen voor hun deelname en de vrijwilligers voor het organiseren van deze mooie avond!