Cultuurdag

Stichting Gouden Generatie organiseert jaarlijks een zogenoemde ‘cultuurdag’ voor het bevorderen van culturele toenadering en kennismaking tussen mensen van verschillende (culturele) achtergronden.

Voorlichting

Bezoekers van deze jaarlijkse cultuurdag worden door Stichting Gouden Generatie voorgelicht over onder meer de activiteiten en doelstellingen van Stichting Gouden Generatie. Ook krijgen bezoekers in de loop van de dag een uitnodiging om deel te nemen aan diverse vervolgactiviteiten, waaronder het programma ‘Samen Koken’ – waarbij in samenwerking met Stichting Gouden Generatie exotische maaltijden worden bereid die hun oorsprong vinden in cultureel-geografische gebieden buiten Nederland.

Samen koken

De cultuurdag heeft dit jaar plaatsgevonden op zaterdag 28 mei. Op de Beestenmarkt in de Deventerse Voorstad-centrum is voor de jongsten onder de deelnemers een springkussen geplaatst, terwijl het algemene publiek kon kennismaken met de stichting. Sommige deelnemers aan de cultuurdag hebben tegenover Stichting Gouden Generatie bekendgemaakt na de zomer te zullen deelnemen aan het programma ‘Samen Koken’.