Seizoenafsluiting met Maqluba

Arabische dis maqluba geserveerd tijdens seizoensafsluiting Samen Koken

Zaterdag 18 mei was alweer de laatste culinaire bijeenkomst ‘Samen Koken’ van het seizoen. Op het menu prijkte dit keer het Arabisch volksgerecht ‘maqluba’ (Turks: maklube).  

Aan de laatste ‘Samen Koken’ kooksessie voor de zomeronderbreking namen in totaal 12 personen deel. Het samenzijn biedt de mogelijkheid kennis te maken, elkaar te leren kennen en daarbij ook nog een nieuw exotisch gerecht onder de knie te krijgen. Bij de sessie van 18 mei werd in groepen salade bereid terwijl de hoofdbestanddelen van het gerecht ‘maqluba’ – aardappelen, fijn gesneden lamsvlees en rijst – door vrijwilligers van Gouden Generatie werden gekookt, gebraden en met kruiden op smaak werden gebracht. Alle ingrediënten werden vervolgens in laagjes in een pot gestapeld, die vervolgens ondersteboven werd gekeerd op een met yoghurt en salade gegarneerd aluminium dienblad. Het resultaat mocht er zijn en werd met veel belangstelling genuttigd door alle aanwezigen.

Stichting Gouden Generatie dankt opnieuw de vrijwilligers en deelnemers die de bijeenkomst mogelijk hebben gemaakt.